flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17000 гривень штрафу за придбання та зберігання психотропної речовини

02 квітня 2024, 10:24

     23 річному жителю Калуського району, який не працює, не одружений та раніше не був судимий призначили покарання за ч. 1 ст. 309 КК України, а саме - 17000 гривень за придбання та зберігання психотропної речовини, без мети збуту.

     Відомо, що обвинувачений на території Калуської ТГ неподалік річки Лімниця знайшов згорток, замотаний ізоляційною стрічкою із вмістом особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонено - PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он) маючи умисел свідомий умисел, вирішив привласнити її, таким чином незаконно здійснив її придбання. Однак, того ж дня і в той самий час був був зупинений працівниками поліції та в подальшому добровільно видав працівникам поліції згорток із небезпечною речовиною, яка згідно висновку експерта є особливо небезпечною психотропною речовиною, обіг якої заборонено - PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он) в кількості 0,3526 грама.

     Свою вину у вчиненому підсудний визнав, пояснивши, що він йшов біля річки в мікрорайоні «Хотінь» і знайшов згорток ізоленти, в якому виявилась наркотична речовина, яку він вирішив залишити собі.

     Призначаючи покарання, суд відповідно до вимог статті 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, обставини, які пом’якшують покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, а також позицію прокурора, який просив призначити обвинуваченому покарання у вигляді штрафу. Пом’якшувальними обставинами під час прийняття судом рішення про відповідальність за вчинене, є те, що раніше до кримінальної відповідальності не притягувався та щире каяття.

     Тому, суд вирішив та ухвалив визнати підсудного винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та призначити йому покарання у виді штрафу, що становить 17 000 гривень.