flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ознайомлення з роботою суду наймолодших членів суспільства

20 вересня 2017, 09:58

      19 вересня 2017 року в Калуському міськрайонному суді Івано-Франківської області відбувся незвичний захід – ознайомлювальна екскурсія-розповідь для учнів третього класу Калуського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №10-ліцей».

   Метою цього заходу було поліпшення іміджу судової системи та органів судової влади, забезпечення відкритості та прозорості діяльності суду, обізнаності громадськості з його роботою.

    В рамках вивчення учнями третього класу дисципліни «Я у світі» педагог з багаторічним стажем Щербій О.С. привела свої допитливих третьокласників до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області, де суддя Онушканич В.В. разом з працівниками апарату суду в доступній ігровій формі розповів дітям про особливості функціонування такої державної установи як суд.

   Учні дізнались де в їхньому місті розташована будівля суду і які правила поведінки в цій державній установі. Їм розповіли хто працює в суді і хто приходить до суду, щоб вирішити важливі питання. Учням продемонстрували велику залу судових засідань, а також справжню суддівську мантію з нагрудним знаком, в яких судді здійснюють правосуддя.

   Наприкінці заходу третьокласники активно задавали питання, а також сфотографувались на пам’ять.

   В результаті плідного спілкування юні громадяни усвідомили, що і в суді, і в повсякденному житті потрібного говорити лише правду.

   Діти покидали приміщення суду сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.