flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перевірте себе у Державному реєстрі виборців

12 липня 2019, 09:27

Позачергові Парламентські вибори відбудуться 21 липня цього року.

     А тому звертаємося до усіх виборців: не чекайте до останнього дня, перевірте уже зараз чи є ви у списку виборців.

     Досить швидко та просто це можна зробити в мережі Інтернет на сайті Державного реєстру виборців, скориставшись програмним ресурсом «Особистий кабінет виборця». Будь-яка особа, не виходячи з дому, може перевірити дані про себе у Реєстрі і вже потім, за необхідності, звертатися до відділу ведення Державного реєстру виборців для виправлення помилок, якщо вони є.  Більше того, система дозволяє не тільки перевірити свої дані в Реєстрі, але й повідомляє адресу Вашої виборчої дільниці.

     Якщо під час такої онлайн перевірки Ви виявили помилки або взагалі не знайшли себе у списку виборців, - до 15 липня включно можете самостійно звернутися до найближчого відділу ведення реєстру виборців.

     Якщо ж у розпал літа в день виборів ви не будете у своєму рідному місті, а поїдете у відпустку, то, за бажання, все одно маєте змогу проголосувати. Для зміни місця голосування потрібно до 15 липня включно прийти до найближчого до вас відділу ведення реєстру виборців. Після подання заяви на зміну виборчої адреси вам мають дати спеціальну довідку для голосування. Але йти голосувати можна і без неї - Ви все одно будете включені у список виборців і Вас у ньому знайдуть за паспортними даними.

       Якщо ж до 15 липня Ви не встигли звернутися до відділу ведення реєстру виборців – з адміністративним позовом щодо уточнення списку виборців звертайтеся до місцевого загального суду як адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії. Така позовна заява подається до адміністративного суду без сплати судового збору. Проте зверніть увагу, що позовну заяву може бути подано не пізніш як за два дні до дня голосування, тобто до 18 липня включно.

     Тож закликаємо усіх громадян виборців – не втрачайте час та не чекайте до останнього дня. Перевірте уже зараз чи є Ви у списку виборців, аби 21 липня повною мірою скористатися своїм правом взяти участь у голосуванні під час позачергових парламентських виборів.