flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Встановлено особливий режим роботи Калуського міськрайонного суду на період виборчого процесу

28 вересня 2020, 11:20

На виконання Постанови Верховної Ради України від 15 липня 2020 року №795-ІХ «Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році» у Калуському міськрайонному суді Івано-Франківської області встановлено особливий режим роботи суду на час виборчого процесу.

Так, на час виборчого процесу затверджено графік чергування працівників апарату суду у вихідні, святкові та неробочі дні, відповідно до якого прийом позовних заяв та інших документів, пов’язаних з виборчим процесом, здійснюватиметься:

22 жовтня 2020 року з 17 години 00 хвилин до 24 години 00 хвилин,

24 жовтня 2020 року з 08 години 00 хвилин до 17 години 00 хвилин,

25 жовтня 2020 року з 08 години 00 хвилин до 22 години 00 хвилин,

26 жовтня 2020 року з 17 години 00 хвилин до 22 години 00 хвилин,

27 жовтня 2020 року з 17 години 00 хвилин до 22 години 00 хвилин,

28 жовтня 2020 року з 17 години 00 хвилин до 22 години 00 хвилин.

Калуському міськрайонному суду, як місцевому загальному суду підсудні адміністративні справи пов’язані з виборчим процесом щодо:

  • оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничних виборчих комісій, членів цих комісій за місцем знаходження відповідної комісії;
  • уточнення списку виборці;
  • оскарження дій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, що порушують законодавство про вибори за їх місцезнаходження.

Позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій може бути подано до суду у п’ятиденний строк із дня прийняття рішення, вчинення дії або допущення бездіяльності.

Звертаємо увагу на те, що днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду. Суд вирішує адміністративні справи, що пов’язані з виборчим процесом, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Суд вирішує:

  • адміністративні справи, у дводенний строк після надходження позовної заяви.
  • адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування.
  • адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, вирішуються судом до закінчення голосування.
  • адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, але після закінчення голосування, вирішуються судом у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Важливо! Прийом позовних заяв та розгляд справ, пов’язаних із виборчим процесом здійснюватиметься із врахуванням вимог протиепідемічних заходів.