flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спільні тактико-спеціальні навчання для запобігання надзвичайних ситуацій відбулись у Калуському міськрайонному суді

20 листопада 2020, 14:08

20 листопада 2020 року в приміщенні Калуського міськрайонного суду та прилеглій до нього території проводилися спільні тактико-спеціальні навчання. Метою спільних навчань було налагодження оперативної взаємодії і належного рівня захисту та охорони суду при виникненні надзвичайних ситуацій.

На початковому етапі керівництвом служб було проведено інструктаж підлеглим про порядок дій співробітників при виникненні надзвичайних (нештатних) ситуацій, задимлення та пожежі. Після виникнення умовної пожежі та задимлення, співробітники територіального управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області якісно виконали евакуацію працівників суду і відпрацювали навики гасіння (локалізації) вогню первинними засобами пожежогасіння. При цьому надали допомогу працівнику суду, який через задимлення не встиг вчасно покинути зал судових засідань. Провівши евакуацію судова охорона викликала на місце загоряння оперативно-рятувальні служби, які прибули на місце, врятували працівника суду та допомогли йому вибратися з приміщення і ліквідували джерело загоряння. Під час цих подій працівники поліції перекривали дорогу та стежили за порядком.

У ході навчань інспектори Управління ДСНС у Івано-Франківській обл. продемонстрували роботу вогнегасників, розповіли про принципи їх дії та особливості будови, пояснили, як за допомогою цих засобів можна ліквідувати загорання.

Співробітники резерву ІІ черги Служби судової охорони у Івано-Франківській області також відпрацьовували на території суду дії у випадку ускладнень в процесі проведення акцій протесту біля судових установ.

Колектив Калуського міськрайонного суду висловлює щиру подяку співробітникам служби судової охорони, поліції, СБУ в Івано-Франківській обл. Управління ДСНС у Івано-Франківській обл. за проведене навчання, адже здобуті знання сприятимуть підвищенню обізнаності про порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.