flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчально-ознайомлююча екскурсія для студентів

19 квітня 2024, 15:24

     Сьогодні, 19 квітня, навчально-ознайомлюючу екскурсію в рамках дисципліни «Діловодство в юридичній практиці» провів для студентів працівник суду Олег Ониськів, який є викладачем в цьому навчальному закладі. Із роботою суду ознайомились студенти 3 курсу спеціальності Право ВСП Калуського фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ., а саме, із роботою канцелярії суду;  відділами:документального забезпечення кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення; цивільних справ та адміністративних справ; судової статистики та інформаційно-аналітичного забезпечення; архівним відділом та службою управління персоналом.

     Відповідальні працівники суду, за якими закріплена робота кожного із відділів, детально роз’яснили про хід прийняття та реєстрацію документів у систему документообігу Д-3, забезпечення щоденної реєстраціїї документів кримінального, адміністративного та цивільного судочинства, що надходять до суду, а також роз’яснили процедуру відправлення, передання в архів та звернення до виконання прийнятих судових рішень. 

     Прес-секретар суду, Христина Лучка, наочно продемонструвала порядок реєстрації судового наказу, з навігаційними інструментами, розділами та функціональними можливостями системи Д-3.

     Керівник апарату суду, Світлана Костів, розповіла про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, структуру та організацію роботи суду, впровадження інформаційних технологій та роботу підсистеми «Електронний суд».

     Під кінець зустрічі слухачі мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

     Метою такої екскурсії, для студентів, є підвищення  їх загального рівня правової культури, рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя.