flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відзначення Дня вишиванки

21 травня 2020, 11:22

Щороку всі українці на знак єдності вдягаються у вишиванки. День вишиванки виник у Чернівцях в 2006 році. Його ініціатор –  журналіст Леся Воронюк, яка будучи студенткою Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонувала ідею акції. Її підтримали інші студенти і викладачі й одяглися відповідно. Так ця ідея отримала визнання та переросла в всеукраїнське свято День вишиванки.

Колектив Калуського міськрайонного суду активно протягом останніх років підтримує ідею єдності українського народу та з року в рік одягаються в український традиційний одяг. Цьогорічний День вишиванки припало на карантинні обмеження через пандемію корона вірусу. На превеликий жаль, ми не зможемо влаштувати традиційний для нас флешмоб.

Принагідно, нам приємно згадати минулорічні фото сесії, і з цією метою ділимося фотографіями нашого колективу у вишитих сорочках.

Вишита сорочка це свого роду оберіг, символ здоров’я, добробуту та краси, щасливої долі й родової пам'яті, любові та святковості. Нехай ця символічна річ зітре кордони й об’єднує українців по всьому світу.