flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Калуський міськрайонний суд вперше розглянув справу про порушення виборчого закону

05 жовтня 2020, 09:45

29 вересня 2020р. з Калуського відділу поліції надійшов адміністративний матеріал відносно місцевого мешканця про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 212-13 КУпАП.

У протоколі про адмін. правопорушення зазначено, що в серпні 2020 року в м. Калуші на білборді була розміщена реклама з передвиборчою агітацією, яка не містила відомостей про установу, що здійснює друк, їх тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск.

У судовому засіданні приватний підприємець вину визнав повністю, зазначив, що передвиборча агітація на білборді була встановлена до початку виборчого процесу, тобто не вимагала наявності інформації щодо установи, тиражу, відповідальних осіб. Ця реклама була встановлена на білборді, який він здає в оренду, іншою особою, він її не встановлював, не друкував та не розробляв її макет. На даний час порушення виборчого закону повністю усунені. У вчиненому щиро розкаявся, просив не накладати суворе адміністративне стягнення та закрити провадження за малозначністю.

При розгляді справи суд, врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника, а також те, що він вперше притягується до адмін. відповідальності, жодних суттєвих наслідків правопорушення за собою не потягло, порушення виборчого закону на даний час усунуті.

Суд постановив звільнити особу від адмін. відповідальності зв’язку із малозначністю правопорушення, обмежившись відносно нього усним зауваженням.