flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту місцеву мешканку, яка переховувалась від слідства

23 листопада 2020, 08:06

21.11.2020р. незважаючи на вихідний день, слідчий суддя Володимир Онушканич розглянув клопотання  слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідно до матеріалів органів досудового розслідування місцева мешканка, знаходилась в одному з магазинів м. Калуша, де мала намір працевлаштуватись продавцем. Перебуваючи за прилавком, скористалась тим, що за її діями ніхто не спостерігає та таємно викрала гроші і втекла з магазину. В подальшому жінка переховувалась від поліції та поїхала в Одеську область, де скоїла аналогічний злочин.

У судовому засіданні прокурор подання підтримав, а обвинувачена просила не обирати їй запобіжний захід, пов'язаний з триманням під вартою.

Вирішуючи клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, слідчий суддя враховував тяжкість кримінального правопорушення, у скоєнні якого підозрюється місцева мешканка. В судовому засіданні підтверджено наявність ризиків: можливість підозрюваної переховуватися від органів досудового розслідування та суду, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Наявність цих ризиків підтверджується тими обставини, що підозрювана, усвідомлюючи неминучість покарання за вчинення злочину у вигляді позбавлення волі, переховувалася від органів досудового розслідування.

Крім того, будучи раніше неодноразово судимою після звільнення з місць позбавлення волі знову вчинила злочин у тій же сфері, що вказує на відсутність у неї критичної оцінки своїх дій та її небажання вести законослухняний спосіб життя й дотримуватися загальноприйнятих правил поведінки.

При таких обставинах слідчий суддя застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів, з можливістю внести заставу у розмірі 18 918,00 грн.