flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти проходять практику в суді

27 січня 2022, 09:28

Проходження студентами практики в суді  є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й хорошою можливістю для майбутніх спеціалістів визначитись із обранням професії.

Правники споглядаючи за відправленням правосуддя можуть з власної точки зору сформувати враження про судову систему. Кожен студент закріплений за помічником судді, які діляться досвідом та допомагають майбутнім колегам J, закріпити теоретичні знання на практиці, оволодіти сучасними методами та формами організації роботи в галузі їхньої майбутньої професії.

Наразі в суді проходять практику студенти із багатьох навчальних закладів, серед яких Тарас Галій, який навчається на 4 курсі в Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого. Він поділився своїми враженнями, про те, що йому найбільше подобається споглядати  судовий процес, та бачити змагання прокурора і захисника у доведенні своєї правоти. В майбутньому планує пов’язати свою професію із адвокатською діяльністю.

Студент Чернівецького інституту Міжнародного гуманітарного університету  Василь Михайлишин проходить виробничу практику під патронатом досвідченого помічника судді Любов Михайлюк, із зацікавленістю готує проекти процесуальних рішень та вивчає матеріали справи.