flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд уперше виніс вирок у справі не виконання обмежувальних приписів

09 лютого 2023, 11:27

Калуський міськрайонний суд вперше розглядав справу про обвинувачення чоловіка за статтею 390-1 КК України (невиконання обмежувальних заходів, обмежувальних приписів або непроходження програми для кривдників).

Під час розгляду справи, суд з’ясував, що рішенням Калуського міськрайонного суду видано обмежувальний припис, яким обвинуваченому заборонено перебувати в місці проживання (перебування) потерпілого, наближатися до нього ближче 100 метрів до місця проживання (перебування); особисто і через третіх осіб розшукувати  потерпілого якщо він за власним бажанням перебуває у місці, невідомому обвинуваченому, переслідувати його та в будь-який спосіб спілкуватися з ним.

Проте обвинувачений перебував по місцю проживання потерпілого та вчинив стосовно нього домашнє насильство психологічного характеру, чим умисно не виконував встановлені рішенням суду обмежувальні приписи, які були до нього застосовані.

Прокурор у судовому засіданні просила призначити обвинуваченому покарання у виді 1 місяця арешту.

Обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, щиро розкаявся за вчинене.

З'ясувавши думку учасників судового провадження, дослідивши матеріали справи, суд вирішив призначити покарання у виді одного місяця арешту. Після набрання вироком законної сили, обвинуваченого потрібно затримати та направити до місця відбування покарання.