flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знайомство із Калуським міськрайонним судом Івано-Франківської області

07 квітня 2023, 10:10

У Калуському міськрайонному суді діє служба судових розпорядників, основним завданням якої, це забезпечення додержання особами, що перебувають у суді, встановлених правил, виконання ними розпоряджень головуючого в судовому засіданні. Служба підпорядковуються голові суду та керівнику апарату суду. До складу служби входять старший судовий розпорядник  та судові розпорядники. Очолює службу її керівник.

Основними завданнями служби є забезпечення:

  • додержання особами, які перебувають у суді, встановлених правил;
  • виконання учасниками судового процесу та іншими особами, які перебувають в залі судового засідання, розпоряджень головуючого в судовому засіданні.

На даний час у службі працюють троє посадових осіб. Службу очолює старший судовий розпорядник Оксана Тичинська, свою трудову діяльність у судовій установі розпочала у 2008 році, працювала на посаді розпорядника суду. Загальний трудовий стаж становить 19 років, з них 15 років у сфері державної служби.

Судові розпорядники призначаються на посаду та звільняються з посади керівником апарату суду.

У службі на посаді судового розпорядника працює Іванна Сондей. Свою трудову діяльність розпочала у 1997 році, працювала на посадах судового виконавця та старшого судового виконавця. ЇЇ стаж у галузі державної служби становить 22 роки.

Також на посаді судового розпорядника працює Тетяна Голинська. Свою трудову діяльність розпочала у 2020 році, працювала оператором комп’ютерного набору та консультантом суду. Загальний трудовий стаж становить 9,5 років, з них 2,5 років у сфері державної служби.

Судові розпорядники:

- здійснюють  перевірку  та   забезпечення   готовності   залів   судових засідань до слухання справи, забезпечують безпечні умови роботи суддям та працівникам апарату суду в залі судового засідання;

- приймають участь у взаємодії з територіальним управлінням Служби судової охорони у заходах щодо забезпечення безпеки суддів, працівників апарату суду, учасників судового процесу;

- виконують розпорядження головуючого про приведення до присяги, свідка, перекладача, та ін., за вказівкою головуючого під час судового засідання приймають від учасників процесу документи та інші матеріали і передають до суду;

- вживають заходи щодо видалення, за розпорядженням головуючого, із залу судового засідання осіб, які проявляють неповагу до суду або порушують громадський порядок;

- забезпечують координацію діяльності щодо доставки в судове засідання підозрюваних та обвинувачених, які тримаються під вартою.