flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про перебіг справи

08 травня 2023, 17:00
08 травня 2023 року, суд продовжив розгляд справи та заслуховував пояснення обвинуваченого у незаконному використанні благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві (ч.3 ст. 201-2, ч.1 ст. 190, ч.2 ст. 190 КК України).
 
Головуюча оголосила судове засідання відкритим та надала слово обвинуваченому для виступу.
Обвинувачений суду розповів, що від початку збройної агресії проживав в Калуші та допомагав переселенцям у пошуку житла і здійснював оплату за проживання в готельних номерах. Разом із блогерами організовував концерти на підтримку ЗСУ, проте персонально збором коштів не займався, лишень організаційними моментами. Про свою діяльність виставляв у соц. мережах пости, його почали ототожнювати із волонтерством, хоча  волонтером він не був.
 
Вину в інкримінованих злочинах визнає частково по окремих потерпілих, під час збору коштів по придбанні амуніції ЗСУ, коли не зміг допомогти придбати замовлений товар, то кошти повертав. За час своєї діяльності починаючи з 24 лютого 2022 р. придбав 5 авто на потреби військових.
На сьогоднішній час його родина повністю повернула потерпілим отримані від них гроші. За свої дії шкодує, кається та просить вибачення у потерпілих.
 
Після завершення виступу, прокурор заявила клопотання про виклик окремих потерпілих та свідків для з’ясування деяких обставин по справі.
Наступне судове засідання відбудеться 01.06.23 о 13.00 год.
 
Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 345/3052/22.