flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повторно допитав двох потерпілих у справі щодо незаконного використання благодійних пожертв з метою отримання прибутку та шахрайстві

12 червня 2023, 16:50

12 червня 2023 року, суд повторно допитував двох потерпілих, оскільки на попередньому засідання прокурором було заявлене таке клопотання.

Після встановлення явки до суду, головуюча надала слово потерпілим для пояснення.

Потерпіла суду пояснила, що від обвинуваченого отримала прилад нічного бачення. Цей прилад був потрібен військовим для проведення бойових дій. Під час передачі приладу вона помітила, що прилад був подряпаний та уживаний. Згодом військові їй повідомили, що прилад не відповідає замовленим параметрам. Кошти які вона перерахувала обвинуваченому на придбання приладу, їй повернуто.

Наступна потерпіла суду розповіла, що збирала кошти на два коліматорні приціли та бінокль. Коли кошти були зібрані, вона перерахувала обвинуваченому понад 22 тис. грн. Замовлені прилади не отримала, проте гроші їй повернули.

Після завершення допиту потерпілих, прокурор заявила клопотання про повторний допит решту потерпілих, позаяк обвинувачений вину визнав лише частково, адвокат та потерпілі не заперечували.

Суддя повідомила, що наступне судове засідання відбудеться 25.07.2023 о 11.00 год.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справи можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 345/3052/22.