flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На 5 років суд позбавив водія прав та призначив 40 800 гривень штрафу за керування авто у стані алкогольного сп’яніння

17 липня 2023, 13:13

13 липня суддя Калуського міськрайонного суду розглянув справу про адміністративне правопорушення та виніс постанову за ч.5 ст.126, ч. 2 ст.130 КУпАП.

Мешканець району, який раніше притягувався до відповідальності повторно протягом року, керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння зі згоди водія проводився приладом «Драгер». Результат  тесту показав  1,98 проміле алкоголю.

Крім того, водій повторно протягом року, керував авто, не маючи при цьому водійських прав.

Під час розгляду справи суд з’ясував, що після зупинення авто, працівниками поліції, здійснювалась  перевірка водія стану алкогольного сп`яніння. Поліцейські за допомогою сертифікованого приладу «Драгер» виявили алкогольне сп`яніння.

Суд звернув увагу на відеозапис, який містився на долученому до матеріалів справи диску, його було переглянуто в судовому засіданні. На відео відображено, як водій продуває в спеціальний технічний засіб, результат якого 1.98 проміле алкоголю.

Враховуючи, що водій  повторно керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння без посвідчення водія, суд вирішив призначити  40 800 грн штрафу з позбавленням права керування транспортним засобом на строк п’ять років.