flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Словесна суперечка призвела до стрілянини

30 жовтня 2023, 12:46

          З матеріалів кримінального провадження відомо про те, що в одному із сіл Калуського району виник конфлікт між автомобілістами, через те, що  в темну пору доби вони один одного засліпили світлом фар, після чого керманичі вступили у словесну перепалку. Згідно матеріалів справи, 30-річний обвинувачений, раніше не судимий, вчинив хуліганство, тобто грубо порушив громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, із застосуванням заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень.

          В словесній перепалці обвинувачений дістав із автомобіля, яким керував, пневматичний газобалонний пістолет, чим наніс матеріальну та моральну шкоду потерпілому, а саме, пошкоджень зазнав автомобіль.

          Прокурор у судовому засіданні просив суд враховувати ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу обвинуваченого та призначити останньому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, на підставі ст. 75 КК України звільнити його від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк – 3 (три) роки.

          Потерпілому матеріальна та моральна шкода відшкодована, обвинуваченого просив суворо не карати.

          Обвинувачений  в судовому засіданні свою вину у вчиненні визнав. Просив суворо не карати.

          Таким чином суд, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, поведінку обвинуваченого під час та після вчинення протиправних дій, зокрема, визнання ним своєї винуватості, добровільне відшкодування шкоди, беручи до уваги ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу обвинуваченого, його характеризуючі дані, враховуючи відсутність обтяжуючих та наявність пом`якшуючої покарання обставини, ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки, однак на підставі ст. 75 КК України звільнити засудженого від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 (два) роки.