flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

40800 гривень штрафу та на 5 років позбавлення водійського посвідчення

06 листопада 2023, 13:58

          До суду надійшов адміністративний матеріал відносно громадянина Калуша про притягнення його до відповідальності за ч. 2 ст.130, ч. 5 ст. 126 КУпАП, який керував транспортним засобом марки MITSUBISHI LANCER  з ознаками наркотичного сп’яніння: порушення координації рухів, зіниці очей не реагували на світло. Від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився.

        Однак, відомо, що Калуським міськрайонним судом від 22.05.2023 р. цього мешканця Калуша вже позбавив права керувати транспортними засобами на 1 рік та це не завадило вчинити повторне правопорушення за цією статтею.

        Відповідно до ч. 5 ст. 126 КУпАП, повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

        У судове засідання адмінправопорушник не з’явився.

        Враховуючи, що водій  повторно керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння без посвідчення водія, суд вирішив призначити  40 800 грн штрафу з позбавленням права керування транспортним засобом на строк п’ять років без оплатного вилучення транспортного засобу.