flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча нарада з питань запобігання та протидії домашньому насильству

16 листопада 2023, 09:49

       15 листопада учасники робочої наради з питань запобігання та протидії домашньому насильству, яка відбулася під головуванням заступниці міського голови Надії Гуш затвердили заходи, що відбудуться в рамках Всеукраїнської  кампанії «16 днів проти насильства» у Калуській громаді.

       Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства». Їі мета - підвищити обізнаність громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які його прояви.

  • Центральною подією затвердженого плану заходів стане масовий забіг вулицями міста під гаслом «Стартуємо, як незалежні, фінішуємо, як нескорені!» До участі запрошуються всі охочі: спортсмени, учні, студентство, волонтери, представники трудових колективів і громадських організацій.
  • Забіг відбудеться 26 листопада. Початок об 11:00. Старт - на бульварі Незалежності, фініш – на Алеї Героїв.

       Цей захід має відбутись одночасно у 15 містах України. Основний забіг “Acting for survivors”організують в Ірпені. Учасники рухатимуться тими ж вулицями міста, якими здійснювалася евакуація мешканців Ірпеня у 2022 році, з метою вшанування пам’яті про ті історичні події та як символ незнищенності життя на вулицях міст України.

       Окрім спортивного забігу планується низка інших заходів (скандинавська ходьба, активності, тренінги, інформаційні акції).

       Також в ході робочої наради з питань запобігання та протидії домашньому насильству обговорено та ухвалено Типову програму для кривдників у межах територіальної громади.