flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

2 роки іспитового строку - за умисне нанесення тілесних ушкоджень

20 листопада 2023, 09:57

      В судовому засіданні розглянуто кримінальне провадження за ч.1 ст.121 КК України,про обвинувачення мешканця однієї із територіальних громад Калуського району, студента 3-го курсу, не одруженого, раніше не судимого.

      З матеріалів справи відомо, що у вечірній час, після закриття магазину, де обвинувачений та потерпілий  відпочивали виник словесний конфлікт, в ході якого підсудний діючи умисно, на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних відносин, усвідомлюючи суспільно небезпечний та протиправний характер своїх дій, передбачаючи їх наслідки і свідомо бажаючи їх настання, з метою спричинення тілесних ушкоджень, наніс один цілеспрямований удар кулаком лівої руки в область обличчя потерпілому, не усвідомлюючи наслідків своїх дій та не зупинившись обвинувачений  застосовуючи сильну фізичну силу штовхнув  потерпілого двома руками в спину, в результаті чого останній впав на проїжджу частину дороги, в результаті сутички потерпілий втратив свідомість.

      Внаслідок умисного нанесення ударів потерпілому спричинено тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-лицевої травми із переломами кісток лицевого черепа, забоєм головного мозку легкого ступеня тяжкості, гемосинусом лівої гайморової пазухи, синцями в ділянці голови, крововиливами в м’які покриви голови, відносяться до тяжких тілесних ушкоджень як таких, що є небезпечними для життя в момент спричинення.

      Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину  у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро кається.

      Потерпілий в судовому засіданні  вказав, що він прийшов в магазин де вживав спиртне. Пізніше з обвинуваченим в нього виник словесний конфлікт, після якого він опинився в лікарні з тілесними ушкодженнями. Претензій до обвинуваченого не має.

      Суд ухвалив, обвинуваченого:

  • Визнати винуватим за ч.1 ст.121 КК України  та  призначити покарання -  позбавлення волі строком на 5 років.
  • Згідно ст.75 КК України звільнити від відбування покарання з випробуванням та встановити йому іспитовий строк 2 роки. 
  • Згідно ст.76 КК України покласти на останнього такі обов”язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи;  не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.