flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрите заняття на тему: «Юридична відповідальність за вчинення домашнього насильства»

29 листопада 2023, 15:28

         Сьогодні  29.11.2023 року  в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» працівником апарату суду Олегом Ониськівим було проведено  відкрите заняття на тему: «Юридична відповідальність за вчинення домашнього насильства». Захід відбувся у приміщення  Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій, де лектор працює ще й викладачем Циклової комісії з права. Тут, зібралися студенти, щоб дізнатися, як не стати жертвою домашнього насильства, що таке домашнє насильство та відповідальність за вчинення домашнього насильства.

         Присутнім, суддя Калуського міськрайонного суду Богдана Олегівна Кулаєць змістовно розповіла яка кримінальна, адміністративна та цивільно-правова відповідальність настає за вчинення злочинів за ст..126-1 КК України, ст..173-2 КУпАП та ст..390-1 КК України. За допомогою слайдів розповіли і про те, як уникнути домашнього насильства.

         Аліна Бігун, головний спеціаліст Управління в справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту Калуської міської ради, детально розповіла про те, як відбувається взяття на профілактичний облік кривдника/кривдницю та проведення з ними профілактичних робіт.

         Христина Лучка, головний спеціаліст зв’язків із засобами масової інформації, розповіла про статистичні дані взяті за 2022-2023 роки поступлених та розглянутих справ відносно вчинення домашнього насильства у Калуському міськрайонному суді.

         За традицією, фахівці відповіли на запитання дітей.