flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл на тему: «Перші результати та перспективи подальшої реалізації пілотного проекту, щодо залучення психологів до кримінальних проваджень за участі малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання БПД.

04 грудня 2023, 11:38
        01.12.2023 року суддя Калуського міськрайонного суду Володимир Онушканич взяв участь в роботі круглого столу на тему: «Перші результати та перспективи подальшої реалізації пілотного проекту, щодо залучення психологів до кримінальних проваджень за участі малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання БПД».
        Учасниками заходу були:
- представники Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх та Координаційного центру з надання правничої допомоги;
- судді, адвокати, дізнавачі, слідчі, прокурори, психологи.
        Під час круглого столу була обговорена роль та значення участі психолога у кримінальному провадженні за участі дитини. Презентовано перші результати пілотного проекту щодо залучення психологів до кримінальних проваджень за участі малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правової допомоги. Визначено подальші кроки удосконалення взаємодії у межах реалізації пілотного проекту всіх дотичних суб’єктів. Обговорено координацію дій у напрямі забезпечення принципів правосуддя, дружнього дитини.