flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затвердив угоду про визнання винуватості з прокурором, отримав штраф – 18700 грн.

08 грудня 2023, 09:41

         Суд розглянув кримінальне провадження про обвинувачення  жителя одного із селищ Новицької ТГ, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, та встановив:

        - обвинувачений вчинив незаконне придбання та зберігання особливо небезпечної психотропної речовини без мети збуту. Відомо, що            перебуваючи неподалік автомийки самообслуговування, що в м. Калуш, на асфальті віднайшов пристрій для викурювання у вигляді скляної колби з нагаром речовини темного кольору та прозорий полімерний пакетик із вмістом порошкоподібної речовини білого кольору та маючи умисел на незаконне придбання та зберігання психотропної речовини, обіг якої заборонено, - PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он) без мети збуту, вирішив привласнити її собі та в подальшому зберігати. Однак, згодом був зупинений працівниками поліції, де в ході проведення поверхневого огляду, добровільно видав пристрій для викурювання у вигляді фрагментів скляної колби та полімерного предмета в яких містилася психотропна речовина, обіг якої заборонено.

          Визнаючи свою вину у вчиненні кримінального правопорушення підозрюваний та прокурор Калуської окружної прокуратури уклали угоду про визнання винуватості  та погодилися на призначення основного покарання, встановленого санкцією ч. 1 ст. 309 КК України, у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 18700 грн., яку суд ухвалив затвердити.