flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей

31 січня 2024, 14:35

     Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

     Постановою суду від 30.01.2024 року домогосподарку, громадянку України, притягнено до адміністративної відповідальності а ч. 1 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розглянувши матеріали, які надійшли від Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області та дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку:
- за ухилення від виконання, передбачених законодавством батьківських обов`язків, щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, які в одному із місцевих  магазинів викрав товари на суму 124,30 грн. суд постановив:

  • Дії матері кваліфікувати за ч.1 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення та обрати стягнення - штраф, що становить 850 грн., окрім того стягнути з матері неповнолітніх синів на користь держави - 605,60 грн. судового збору.