flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ухилення від сплати аліментів – 120 годин громадських робіт

21 лютого 2024, 14:33

     Уродженцю Калуського району Івано-Франківської області, Войнилівської ТГ, раніше не судимого, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, за ч. 1 ст. 164 КК України, а саме - злісне ухилення від сплати аліментів встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), призначили покарання – 120 годин громадських робіт.

     Санкція вище зазначеної статті: «За ухилення від сплати аліментів на утримання дітей карається громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арештом на строк до трьох місяців, або обмеженням волі на строк до двох років»

     З матеріалів справи відомо, що з 2021-2023 роки підозрюваний, маючи можливість сплачувати кошти (аліменти) на утримання дитини, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, умисно ухилявся від сплати встановлених рішенням суду коштів, внаслідок чого допустив заборгованість у сумі 42 133,33 грн.

     Під час досудового розслідування між сторонами кримінального провадження потерпілою та підозрюваним досягнуто та підписано угоду про примирення, зі змісту якої вбачається, що підозрюваний повністю визнав свою вину у вчиненому. Тому судом винесено судове рішення про затвердження угоди про примирення у кримінальному провадженні, укладену між потерпілою та підозрюваним, визнано його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 164 ч.1 КК України та призначено покарання – 120 годин громадських робіт.