flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 років позбавлення права керувати транспортними засобами та 15 діб адміністративного арешту.

24 червня 2024, 11:22

26 річного місцевого мешканця притягнено до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 130, ч. 5 ст. 126, ст. 124 КУпАП.

Відомо, що правопорушник вчинив адміністративні правопорушення за наступних обставин:

  • в березні місяці водій керував т/з AUDIA3 з явними ознаками наркотичного сп’яніння. Від проходження медичного огляду на стан наркотичного сп’яніння у встановленому законом порядку водій відмовився. Такими чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього рухуУкраїни, відповідальність за що передбачена ч. 3 ст. 130 КУпАП; окрім цього, пізніше, під час комендантської години яка діє на території України, правопорушник знову керуючи т/з AUDI A3, з ознаками алкогольного сп’яніння, а саме: запах алкоголю з порожнини рота, порушення мови, не врахувавши дорожньої обстановки, не вибравши безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та скоїв наїзд на бордюр та з’їхав у кювет, при ДТП автомобіль отримав механічні пошкодження з матеріальними збитками. Такими діями водій порушив п. 12.1 Правил дорожнього руху України, відповідальність за що передбачена ст. 124 КУпАП., також відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння у встановленому порядку. Такими діями порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху України, відповідальність за що передбачена ч. 3 ст. 130 КУпАП.
  • при цьому правопорушник 02.2024 р.рішенням суду був позбавлений права керувати транспортними засобами, чим порушив вимоги п. 2.1.а ПДР України, вчинивши правопорушення повторно протягом року. Такими діями порушив п. 2.1а Правил дорожнього рухуУкраїни, відповідальність за що передбачена ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Під час розгляду справи, від керманича надійшла заява, що він являється інвалідом ІІІ групи і отримує пенсію по інвалідності в розмірі 2000 грн. та транспортного засобу у нього у власності немає. Також зазначив, що при накладенні на нього покарання у виді штрафу, в сумі  51000 грн., згідно санкції ч. 3 ст. 130 КУпАП України – на даний час він фактично не матиме змоги оплатити, а тому просив суд призначити йому покарання у виді адміністративного арешту. Також свою вину у вчиненні даних правопорушень визнав, розкаявся та просив суворо не карати.

Суд дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, оглянувши долучені відео, заслухавши правопорушника та його захисника, визнав винним 26 річного калушанина у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 130, ч. 5 ст. 126, ст. 124 КУпАП,  згідно вимог ст.. 36 КУпАП України призначив йому адміністративне стягнення у виді адміністративного арешту на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років без конфіскації транспортного засобу.

Постанова ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції.