flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Калуський суд перерахував на підтримку Збройних Сил України - 1 797 600,00 грн

14 жовтня 2024, 15:01

На розгляді у Калуському міськрайонному судді перебуває кримінальне провадження щодо обвинувачення групи осіб у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. У рамках цього процесу адвокат подав клопотання про повернення грошових коштів обвинуваченим, які вони внесли як заставу, оскільки ухвалою суду було змінено запобіжний захід обвинуваченим на тримання під вартою без визначення застави.

Від прокуратури також надійшло клопотання про звернення застави в дохід держави та перерахування коштів на спеціальний рахунок ЗСУ. Прокурор заявив, що обвинувачені після внесеної застави повинні були здати свої паспорти для виїзду за кордон до Управління Державної міграційної служби України, проте цього не зробили.

Суддя Калуського міськрайонного суду перевіривши матеріали справи, дійшла до висновків, що сторона захисту не надала жодних доказів, які б підтверджували існування перешкод для того, щоб обвинувачені у повній мірі  виконали обов`язок  та здали на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон. Як наслідок 1 797 600,00 грн ухвалено звернути в дохід держави шляхом перерахування на підтримку Збройних Сил України.

Обвинувачені не погодились з вердиктом Калуського суду та подавали апеляційну скаргу до Івано-Франківського апеляційного суду, проте апеляційна інстанція залишила рішення Калуського суду без змін.