flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз стану роботи суду по розгляду заяв,скарг та звернень громадян за перший квартал 2015 року

14 квітня 2015, 13:48

Аналіз

 стану роботи суду по розгляду заяв, скарг та звернень громадян

за перший  квартал 2015 р.

 

         На виконання плану роботи Калуського міськрайонного суду  Івано-Франківської області  на 1 півріччя 2015 року , мною заступником керівника апарату Калуського міськрайонного суду Семчук Л.Я., проведено аналіз стану роботи суду по розгляду заяв, скарг та звернень громадян за І квартал 2015р.

         Аналіз цього питання здійснюється щоквартально з метою підвищення ефективності роботи зі зверненнями громадян, а також для виявлення та усунення причин,що породжують надходження до суду необґрунтованих та повторних звернень.

         В ході здійснення аналізу для порівняльної характеристики показників по розгляду звернень громадян були використані Журнал реєстрації пропозицій, заяв і скарг громадян, Журнал особистого прийому громадян головою та заступником голови Калуського міськрайонного суду, керівником апарату та заступником керівника апарату суду, матеріали по зверненнях громадян за І квартал 2015 року.

 У І кварталі 2015 року на прийомі у голови суду побувало  9  громадян.

           Так, гр.Ф. звернувся до голови суду з приводу не розгляду його звернення, гр.С. з приводу вирішення спірного питання по пенсії, гр.М.з приводу поділу майна подружжя, гр.Г.з приводу прискорення розгляду справи, гр.К. щодо незаконних дій адвоката.

       Письмові звернення, заяви  та скарги громадян надходять до суду через канцелярію суду або з особистого прийому голови чи заступника голови заступника голови суду, керівника апарату суду чи його заступника та реєструються в автоматизованої системі «Документообіг загальних судів», «Д-3», після чого розподіляються для розгляду, відповідно до адресатів або суті звернення.

Кожне звернення оформляється в обкладинку і документи підшиваються у хронологічному порядку, аркуші провадження нумеруються і складається їх опис.

У першому кварталі 2015 року до Калуського міськрайонного  суду Івано-Франківської області надійшло  14  звернень,скарг,вимог громадян (проти   9  звернень,заяв,скарг поданих у четвертому кварталі 2014 року).

Серед основних питань, що порушували громадяни в своїх зверненнях протягом звітного періоду, зокрема  було :

-     Щодо перевірки та вжиття заходів до працівників суду по затягуванню розгляду справи №2-а-886/10;

-     Про надання інформації де стороною є банк;

-      Щодо невидачі копії рішення суду;

-       Про проведення люстрації судді;

-         Про повернення квитанції про сплачений судовий збір;    

-         Про надання інформації по апеляційній скарзі від 20.01.2015 року  по справі №2-а-6809/11копії журналу вихідної кореспонденції та інші.

      Всі звернення розглянуто у встановлений законодавством термін та видано вичерпні обґрунтовані відповіді з роз’ясненнями питань, зазначених у скаргах та заявах.

 Станом на 01.04.2015 року нерозглянутих звернень не залишилось.


Заступник керівника

Калуського міськрайонного суду:                                                                                              Л.Я. Семчук