flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомленняя присяжним, які виконували свої обов’язки в Калуському міськрайонному суді Івано-Франківської області у 2018 році

11 лютого 2019, 11:38

Згідно чинного законодавства, присяжні під час виконання своїх обов’язків у суді (тобто під час залучення до розгляду конкретної справи), становляться суб’єктами, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» (далі Закон).

Це означає, що на присяжних розповсюджується обов’язок подати електронну декларацію у порядок і в строки, визначені Розділом 7 (ст. 45-52) вказаного Закону.

Тобто, якщо протягом 2018 року особи, які приймали участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, в якості присяжного, зобов’язані до 01 квітня 2019 року подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

У зв’язку з вищенаведеним, Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області нагадуємо про необхідність подання присяжними до 01 квітня 2019 року електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2018 рік.

Звертаємо увагу на те, що для заповнення Е-декларації присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий підпис.

Одночасно роз’яснюємо, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб’єктом декларування - передбачене у статті 366-1 Кримінального кодексу України.