flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрання запобіжного заходу

11 лютого 2019, 14:37

09.02.2019 року до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області на розгляд надійшло клопотання слідчого Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою особи, яка підозрюється у вчиненні хуліганства та посягання на життя працівника правоохоронного органу.

У клопотанні слідчого зазначалось, що перебуваючи в приміщенні магазину «Квітанок» та будучи в стані алкогольного і наркотичного сп’яніння підозрюваний здійснив 15 пострілів із пневматичної рушниці у вікно приміщення студії радіо 107.4 ФМ. Внаслідок таких дій було пошкоджено склопакет вікна студії. Особа з місця події зникла.

У подальшому на прилеглій території площі Героїв, 15 під час фактичного його затримання працівниками поліції, з метою уникнення такого затримання, підозрюваний вирішив позбавити життя оперативного працівника поліції. Він почав застосовувати ніж типу мачете та намагався попасти в життєву важливу ділянку тіла – голову. Працівник поліції отримав тілесні ушкодження у вигляді різаної рани правої половини обличчя та правого передпліччя.

Врахувавши ризики, передбачені ст. 177 КПК України, слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Кардаш О.І. постановила ухвалу, якою клопотання слідчого задоволено та застосовано до громадянина України 1987 р.н. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів. Враховуючи, що злочин було вчинено із застосуванням насильства, розмір застави в такому випадку не визначався.

Злочин, передбачений ст. 348 КК України, в учиненні якого підозрюється особа, є особливо тяжким злочином, за вчинення якого передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.