flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрання запобіжного заходу

22 лютого 2019, 10:36

21.02.2019 року старший слідчий Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області  за погодженням з прокурором  звернувся до Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області з клопотанням про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою особи, яка підозрюється у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах.

Протягом певного періоду часу особа зловживаючи довірою потерпілих позичала грошові кошти та зобов’язувалася їх повернути, однак заволодівши шахрайським способом залишала їх собі. Внаслідок таких дій, потерпілим було завдано матеріальні збитки на загальну суму більше 1 000 000 гривень. Після порушення кримінального провадження підозрюваний переховувався від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

Врахувавши ризики, передбачені ст. 177 КПК України, слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олег Мигович постановив ухвалу, якою клопотання старшого слідчого задоволено та застосовано до громадянина України запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів враховуючи, що особа перебувала у міжнародному розшуку. Також визначено розмір застави, який у грошовому виразі становить 576 300 грн.

Злочин, за яким підозрюється особа, відноситься до категорії особливо тяжких, за вчинення передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12років з конфіскацією майна.