flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нарада суддів з представниками Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

28 травня 2019, 11:32

27.05.2019 року в Калуському міськрайонному суді відбулася спільна нарада суддів з представниками Калуського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. В ході зустрічі було обговорено ряд питань, які стосуються надання безоплатної первинної правової допомоги і безоплатної вторинної правової допомоги при розгляді різних категорій справ.

Голова суду Олександра Кардаш звернула увагу присутніх, що право на безоплатну правову допомогу це гарантована Конституцією України можливість громадянина України, іноземця, особи без громадянства, у тому числі біженця чи особи, яка потребує додаткового захисту, отримати в повному обсязі безоплатну первинну правову допомогу, а також можливість певної категорії осіб отримати безоплатну вторинну правову допомогу у випадках, передбачених законом.

У передбачених Кримінально-процесуальним законодавством випадках, судом чи слідчим суддею залучається захисник для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії. Особи, які засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, мають право на всі види правових послуг.