flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у проекті «U-Report: оцінка якості роботи місцевих судів Івано-Франківської області»

06 червня 2019, 13:48

Наш на даний час Калуський міськрайонний суду бере активну участь  у проекті «U-Report: оцінка якості роботи місцевих судів Івано-Франківської області».

 

Проект  «U-Report: впроваджується на території Прикарпаття  громадською організацією "Українська молодіжна група" у партнерстві з Науковим парком Прикарпатського національного університету та Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області  за  підтримки американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

 

Проект спрямований на оцінювання судових інституцій Івано-Франківської області шляхом вивчення бачень учасників судових проваджень  на основі методології карток  громадського звітування. Загальна тривалість проекту  - 5 місяців, починаючи з середини лютого 2019 р, територія охоплення – Івано-Франківська область.

 

У 2019 році опитування буде проведене в усіх судових установах  Івано-Франківської області на базі цифрової спеціальної платформи для проведення соціологічних досліджень, розробку та сервісне обслуговування якої забезпечують науковці прикарпатського університету; обсяг вибірки  - 1400 респондентів, в тому числі й 74 учасників судових проваджень Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області.

 

Результати опитування обіцяють буди доступними громадськості вже в червні цього року – зазначає експерт проекту, директор Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Ольга Максимович

 

Проект виконується на  теренах Прикарпаття не вперше. Адже, починаючи з 2009 р., судові установи краю разом з  інституціями громадянського суспільства мають досвід проведення опитувань відвідувачів суду.

 

У 2015 році ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» разом з Територіальним управлінням Державної судової адміністрації в Івано-Франківській області та громадською організацією «Спільнота судових інновацій» було реалізовано інноваційну методику оцінювання на основі цифрової платформи для проведення репрезентативних опитувань.