flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь у медіа лекції «Соборність України – актуальна проблема сьогодення»

22 січня 2020, 16:43

Сьогодні в Центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася медіа лекція: «Соборність України – актуальна проблема сьогодення». На заході студенти Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ виступали із медіа презентаціями в якій розглядали, етапи зародження ідей єдності та соборності в концепції української державності,  причини та передумови укладення акту Злуки.

На заході побували помічник судді Вікторія Бурак та головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з ЗМІ Олег Ониськів. Зокрема Вікторія Бурак у своєму виступі надала правову оцінку Універсалам Центральної Ради, як конституційним актам української державності, а Олег Ониськів провів історичний екскурс присвячений встановленню української державності на теренах Калущини та відзначення місцевими мешканцями укладеного Акту Злуки.

Священик УГКЦ о. Віктор Мендюк наголосив, що єдність та злагода в державі починається із сім’ї, якщо батько і мати живуть у мирі і злагоді, виконують свої батьківські обов’язки по вихованню дітей, то і в країні буде злагода. Присутні викладачі коледжу також поділилися спогадами про свою участь у живому Ланцюзі Єдності 1990 року і про реакцію навколишніх на ті події.

Також Олег Ониськів побував в Меморіальному музеї "Калуська в'язниця" на міні-виставці присвяченій 101–й річницю з дня Акту Злуки між Західноукраїнською Народною Республікою та Українською Народною Республікою та з нагоди 30-тої річниці символічної всеукраїнської акції «Живий ланцюг».